Menu Close

Conscious Consumer

Investment Strategy / Conscious Consumer 

Conscious Consumer - groen

De consument van vandaag is bewust bezig met zijn gezondheid, denkt na over de impact op het milieu, draagt gebruiksgemak hoog in het vaandel en snakt naar beleving.

Korys speelt graag in op deze nieuwe, relevante consumententrends. Daarbij richten onze pijlen op drie investeringsdomeinen (‘areas’), die samen de hele keten coveren:

  • Resource revolution
    Grondstoffen vormen de basis voor de latere producten. Wie duurzaam en vernieuwend omgaat met deze grondstoffen, heeft dus veel maatschappelijke impact. Daarom investeren we bijvoorbeeld in Ojah, een bedrijf dat vleesvervangers produceert.
  • Conscious Consumer products
    Met duurzame en vernieuwende grondstoffen worden producten vervaardigd die de bewuste consument aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan ‘fast moving consumer goods’ (FMCG’s) zoals voedingssupplementen, gezonde dranken en dito snacks.
  • Leadership in retail
    Ten slotte verdeelt de (r)etailsector deze maatschappelijk relevante producten. Korys mikt op innovatieve scale-ups en middelgrote bedrijven: durvers die de statische retailmarkt in beweging brengen door extra beleving te bieden. Daarnaast volgen we de ontwikkelingen binnen e-commerce met argusogen. En denken we aan technologiebedrijven die bezig zijn met big data, digitale marketing of bijvoorbeeld de ‘last mile delivery’ vergemakkelijken, …

Korys is een autonome investeringsmaatschappij. Dat neemt niet weg dat we binnen dit domein soms samen met Colruyt Group investeren. Binnen een dergelijk partnership krijg je als portfoliobedrijf ook toegang tot de back-office van Colruyt Group (bv. op vlak van marketing, HR, …): een mooi voorbeeld van onze ambitie om een ecosysteem uit te bouwen binnen een specifieke niche.

De consument van vandaag is bewust bezig met gezondheid en milieu, maar snakt ook naar gebruiksgemak en beleving.

N.B. Op dit moment zijn de portfoliobedrijven onder de vlag ‘Conscious Consumer’ vooral actief in voedingssupplementen, healthy food and drinks, proteine based producten, food delivery (alternatieve vervoermiddelen), packaging (recycleerbaar) 

Schermafbeelding 2019-05-13 om 11.39.18
Ojah

Onze participaties in Conscious Consumer