Menu Close

over ons / persberichten

Korys stapt in bij Nederlandse fietsenbouwer Santos Bikes

Halle/Nieuw-Vennep, 19 oktober 2021 – Korys stapt in bij het Nederlandse Santos Bikes. Santos is een onafhankelijke fietsenproducent die duurzame en technisch hoogwaardige fietsen bouwt, op maat voor elke individuele fietser. De investering sluit zeer goed aan bij de investeringsfilosofie van Korys, waarbij de focus ligt op de consument die bewust bezig is met zijn gezondheid en nadenkt over zijn impact op het milieu. De betrokkenheid van Santos oprichter Robbert Rutgrink (CEO) en investeerder Robert Vaneman (tevens huidig CFO) blijft ongewijzigd. Think2Act draagt na 4 jaar de fakkel over aan Korys maar blikt tevreden terug op de samenwerking.

Duurzame mobiliteit en een gezonde levensstijl zijn thema’s waar we op willen blijven inzetten, hierbij wint de fiets meer en meer aan belang, zowel vanuit recreatief als vanuit functioneel oogpunt. De pandemie heeft dit proces alleen maar verder versneld’ aldus Thomas De Kempeneer, Investment Director bij Korys. ‘Santos krijgt nu toegang tot de kennis en expertise van het uitgebreide netwerk van Korys en we kijken er naar uit om samen met het Santos management werk te maken van verdere ontwikkeling en groei binnen de organisatie.’

Santos oprichter Robbert Rutgrink vult aan: ‘We merken dat de vraag vanuit het buitenland steeds meer toeneemt en zien heel veel groeipotentieel. Geografische expansie en verder uitbreiden van ons aanbod zullen met de komst van Korys dan ook alle aandacht krijgen.’

 

Naast custom built fietsen voor consumenten, bouwt Santos ook patrol bikes voor professionele organisaties. De extreem lange levensduur en hoge betrouwbaarheid van de fietsen heeft ervoor gezorgd dat Santos al ruim 15 jaar levert aan politiediensten, in binnen- en buitenland.

‘Wij blikken tevreden terug op de voorbije jaren, waarin Santos significant gegroeid is, niet in het minst dankzij hun klantgerichte maatwerk filosofie en het duurzame karakter van de Santos fietsen,’ aldus Pieter Walravens van Think2Act. ‘Met Korys komt een sterke nieuwe aandeelhouder aan boord, die het Santos team prima zal ondersteunen bij de volgende groeifase. En wij blijven natuurlijk ook absolute Santos-fans!

Contactpersonen voor de pers – Korys

Sabine DERAEVE – sabine.deraeve@korys.be / tel: +32 (0)  496 22 20 18

Contactpersoon voor de pers – Santos Bikes

Robbert RUTGRINK – robbert@santosbikes.com / tel: +31 (0) 252 426 123

Over Korys:

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Vandaag beheert ze een vermogen van meer dan EUR 4,5 miljard. Korys bezit niet alleen een groot belang in de Colruyt Group, een vooraanstaand retailbedrijf in België en Frankrijk, maar beheert ook actief belangen in niet-beursgenoteerde bedrijven en private-equityfondsen. De investeringsmaatschappij heeft ook eigen fondsen ontwikkeld om haar portefeuille van beursgenoteerde investeringen te beheren. Ze neemt haar investeringsbeslissingen steeds vanuit een langetermijnperspectief en houdt daarbij rekening met strikte economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) criteria. Korys streeft ernaar om duurzame waarde te creëren in 3 belangrijke ecosystemen: Life Sciences, Energy Transition en Conscious Consumer. Om dat doel te bereiken, kan Korys rekenen op een gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg.

Voor meer informatie, surf naar:  www.korys.be

Over Santos Bikes:

Santos Bikes is een zelfstandig Nederlands fietsmerk met passie voor fietsen, een grote liefde voor kwaliteit en een innovatief R&D beleid. Het bedrijf werd in 1997 opgericht door Robbert Rutgrink, een begenadigd mountainbiker die in zijn jeugd al zijn eerste fietsen bouwde.

Het doel van Santos is om voor élke individuele fietser de beste fiets te bouwen. Met het juiste frame voor een fijne, ergonomische zithouding, de beste aandrijving passend bij de specifieke wensen en de unieke mogelijkheid om de fiets helemaal naar eigen smaak af te laten monteren. Geen lopende-band-productie maar custom building, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

In elke Santos zitten Santos Only onderdelen, speciaal in-house ontworpen voor de ultieme fietsbeleving. Soms zijn deze prominent aanwezig, soms amper zichtbaar. Om de modulariteit, duurzaamheid en gebruikersvriendelijkheid van elke fiets nog verder te bevorderen.

Alle fietsen worden op maat gemaakt in de Santos fabriek net buiten Amsterdam. Santos heeft een groot dealernetwerk, voornamelijk in Nederland en België. De fietsen worden tevens wereldwijd verzonden.

Voor meer informatie: www.santosbikes.com

 

Deel dit artikel

Overzicht persberichten