Menu Close

contacteer korys / team / team member

Frederik Bauwens

Investment Director

Frederik is Investment Director in het Energy Transition team en concentreert zich op Korys’ investeringen in hernieuwbare energie infrastructuur. Hij is nauw betrokken bij alle activiteiten van Virya Energy, de energieholding opgericht door Korys en Colruyt Group om hun participaties in hernieuwbare energie samen te brengen.

Door de teams binnen Virya Energy te ondersteunen en te begeleiden geeft Frederik vorm aan de ambitie die Korys heeft om een betekenisvolle rol te blijven spelen in de energietransitie. Hij hoopt vooral zijn steentje bij te dragen in de verdere internationale groei in een zeer dynamische markt en in de diversificatie door investeringen in nieuwe technologieën voor energieproductie en -opslag.

Frederik maakt sinds 2019 deel uit van het Korys team. Daarvoor was hij Deputy General Manager en Senior Legal Counsel bij DEME Concessions. Eerder werkte hij ook als Group Legal Counsel bij Bekaert, waar hij ervaring opdeed in internationale fusies & overnames en joint ventureprojecten over de hele wereld.

Familie, vrienden en sport zijn belangrijk voor Frederik. Hij reist graag om nieuwe bestemmingen te ontdekkenen en is ook altijd te vinden voor lekker eten en drinken.

Frederik behaalde een licentiaat in de Rechten aan de Universiteit van Gent. Daarnaast rondde hij een Executive Master Class af in Corporate Finance aan de Vlerick Business School.